Fred Perry

Fred Perrys sportvarumärke lanserades vid tennisturneringen Wimbledon år 1952. Historien bakom företaget går dock tillbaka till slutet av 40-talet när Fred Perry kom i kontakt med den österrikiske fotbollspelaren Tibby Wegner. Wegner hade uppfunnit en anti-perspirant produkt som bars runt handleden och ville att produkten skulle bära Fred Perrys namn. Perry gjorde en del förändringar och uppfann det som idag kallas för ett svettband. Från början gjordes svettbanden av frotté och det blev fort mycket populära på tennistouren.

Wegners nästa idé var att producera en sporttröja som skulle göras från vit stickad bomull. Det skulle vara en piké, med korta ärmar och knappar på framsidan. Vid Wimbledon 1952 blev Fred Perrys pikétröja omedelbart en succé.

Idag ägs varumärket av ett japanskt företag och är mest känt för sin Laurel logga som finns vid bröstet på tennispikén. Laurel är baserad på den gamla Wimbledonsymbolen. Den vita pikétröjan kompletterades med fler färger då det efterfrågades i slutet av 50-talet i England. Under hela 60- och 70-talen var pikétröjorna väldigt populära i Storbritannien. Märket fick en pånyttfödd popularitet då den skotska tennisstjärnan Andy Murray sponsrades av Fred Perry.
Fred Perry Barnskospecialisten