Sätila

Sätila of Sweden tillverkar sköna och snygga mössor till hela familjen. De formger, utvecklar och tillverkar alla stickade produkter i byn Sätila på den västgötska landsbyggden. Sätila har funnits på samma plats sedan 1896.

Sätilas historia började med att Johannes Nilsson köpte maskindelar till de första stickmaskinerna och fraktade dem med ång-båten från Fjärås till Sätila. Byvägen trafikerades med häst och vagn och man köpte maskinerna i delar och satte ihop dem på plats i stickeriet. När Johannes Nilsson år 1896 plöjde sina åkrar kunde han inte drömma om att han sådde ett frö som skulle växa till ett av Skandinaviens mest framgångsrika mösstillverkningsföretag. Yrkesskickligheten och lusten att arbeta med textilmaterial genomsyrade hela regionen. I det kalla nordiska klimatet fanns dessutom en naturlig efterfrågan på stickade, varma kläder.

Den som bär en Sätilamössa skall alltid känna sig nöjd med sitt val. De har mössor för alla aktiviteter och tycker att det är vad du som person gör som skall bestämma vilken mössa du väljer. Oavsett om du skall springa vintermaraton eller bara ta en kaffe på stan så finns det en mössa som gör din upplevelse lite skönare.