Timberland

Timberland Boots är en verklig klassiker! Timberlands historia börjar 1918 då grundaren till varumärket börjar sin skomakarkarriär som lärling. Han skaffade sig kunskap, skickligheter och hantverket från grunden.

1960 lanserades den revolutionerande 'Injection Mold-tekniken' som gjorde sulans montering till skon vattentät, dvs skinnskon monterades på sulan utan att behöva sys. Bolaget producerade i och med detta världens första vattentäta skinnstövel och i samma veva, 1973, bytte bolaget namn till Timberland.

Året efter att Timberland lanserades i Italien kom varumärket till Skandinavien. De har introducerat nya produkter som klockor, strumpor, väskor, barnkläder och skor, m.m. Jeffery Swartz har nu tagit över ledningen av företaget som hans farfar grundade och far byggde upp, och de satsar vidare som en internationell koncern med lokalt engagemang.

Timberlands kängor har gjort märket till en ikon inom såväl mode- som friluftsvärlden, med ett rykte lika slitstarkt och vattentätt som sina extremt välgjorda produkter. De gör skor och kläder som tål utomhusaktiviteter och passar såväl till fritidsmänniskan som extremsportsutövaren. Deras barnskor och barnkängor tillverkas enligt samma höga kvalitetskrav, och håller för krävande utelekar. Och så är de ju så snygga också!


Timberland Barnskor